05 oktober 2007

japaner, japaner


Tisdagen började med att vi tillsammans med de andra utbytesstudenterna leddes runt av en grupp eleganta japanska kvinnor för att registreras som aliens, öppna bankkonto samt skriva på en hel massa papper på japanska som kunde egentligen varit vad som helst. Första riktiga restaurangbesöket gjordes, då kvinnorna bjöd på lunch. Helt fantastiskt god mat. 

På eftermiddagen kom Jacobo från Tokyo. Han har visat sig vara en oumbärlig källa för information samt som tolk då det helt enkelt är omöjligt för oss att ta oss runt eller beställa mat utan någon som kan japanska. Hjälp.


Kvällen spenderades med att gå runt lite i området runt vårt dorm samt middag på en liten (observera liten) restaurang där vi med Jacobos hjälp testade ål och sashimi med bla bläckfisk. Allt detta medan några pojkar vid bordet bredvid kollade i tidningar som vid en första anblick absolut verkade som porr, vid en andra anblick också porr, men som tydligen inte alls är porr utan bara är en del i nöjestidningarna... hm... vi är tveksamma.

 Jacobo, vad skulle vi gjort utan honom 

Sen en annan observation om japaner som kanske mer väntad: en tjej på cykel (som för övrigt hade varit i Sverige ett år på KTH) hjälpte oss att hitta när hon såg att vi stod och kollade på kartan. Artighet är japanernas styrka, no doubt about it. 

arigato gosaimasu

1 kommentar:

Hagberth sa...

Verkar vara en snygg stad. Finns det inget överhuvudtaget på¨engelska t.ex. menyer?