27 maj 2008

Bland Johnny Depp och Musse Pigg

Så för att ytterliggare fira att Ulrika fyllde 26 åkte vi till Tokyo denna helgen igen. På fredagen mötte U och P upp med favoriten Renee för att sedan åka in till Shibuya och gå på klubben Womb. Där mötte vi även franska vännen Yann som vi känner från Sendai, men som flyttat till Tokyo för att jobba slavjobb på Canon. Klubben var packad och då Japan är väldigt fuktigt på somrarna så klibbade sig kläderna både inne som ute. 

På lördagen väcktes vi av ett telefonsamtal från en alltför ivrig Renee som ville åka iväg och äta lunch. Så vi begav oss till Ginza (lyxdistrikt i Tokyo) för lite god MUJI-lunch med efterföljande shopping. Efter detta bar det av till Roppongi för ytterligare shoppande och sedan avslut med underbar mat och gott vin på en fin restaurang i Tokyo Midtown. Där mötte vi även upp Maja (som pga hektiskt grupparbete var tvungen att minska ner sin tid i Tokyo) för en sista drink innan vi åkte hem och preparerade inför nästa fullspäckade dag: DISNEY!
Vi hade tänkt åka ut till Dinseyland tidigt, tidigt, för att undvika folkmassorna och vara säkra på att få biljetter, men då kvällen innan blev lite längre än väntat sköt vi upp det några timmar. Detta visade sig vara ett smart drag, då det på morgonen ösregnade utan dess like, bara för att sedan runt 9-tiden lätta upp och vid 12-tiden när vi kom till Disney var det riktigt stabilt, om än molnigt. Det blev en perfekt dag för Dinseyland, då de flesta andra söndagsbesökarna säkert blev avskräckta av morgonens regn. Vi hade inga större problem med köer eller den för P väntade värmechocken med för mycket folk, utan kunde njuta av en fin dag med besök i Mimmis hus, Pirates of the Carribean-åk, Splash Mountain och Disney-parad på kvällen. Ulrika njöt i fulla drag av sin nyfunna kärlek till Disney och firade med köp av Mimmi-öron. P och M kanske hade velat haft lite häftigare åk, men nöjde sig fullgott med en massa smaskiga snacks, läskiga spökhus och simulatorer där en jättehund nös rakt in i publiken (!)

 Ulrika = Mimmi
 Splash Mountain
Allt som allt, en toppen-helg, även om nattbussen hem på söndag kväll sög musten ur oss...

Love från de tre

Inga kommentarer: