13 januari 2008

Skolarbete, kameror och lite annat,


Nu är vi just hemkomna efter en trevlig middag med två andra skandinaviska tjejer som också är arkitektutbytesstudenter. Väldigt roligt för oss att få träffa några som man kan prata med ganska obehindrat på svenska och som man kan utbyta olika erfarenheter med.

I Sendai är det tradition att tre dagar efter nyår är reor på stan, och vi var givetvis framme och fyndade! Pernilla och Ulrika slog till på varsin digital systemkamera, och Ulrika som blev av med sin kamera i Tokyo innan vi åkte till USA köpte även en fin kompaktkamera! Mycket nöjda är vi.

Även skolan har dragit igång igen. Nu ska vi göra ett grupparbete tillsammans om japansk arkitektur. Både historisk och nutida. Resultatet ska bli en häftad bok som vi kan trycka på skolan. Givetvis hoppas vi att många av er kommer bläddra i den när vi kommer hem! Stämningen på skolan är väldigt konstig nu. Tidigare har det varit massa aktiviteter på gång, japaner överallt som sitter vid datorer, springer runt vid scannern, kopieringsmaskinerna, springer mellan våningarna och bygger modeller så materialet yr. Nu, så har våra klasskamrater jobbsökartid. De sitter hemma och jobbar på sina portföljer samt ringer runt till arkitektkontor och söker jobb inför nästa år då de är färdiga. Känslan är ungefär som om skolan skulle ha förlorat sin puls. Dock, så kommer det nog igång igen efter lovet. Det måste ju även tilläggas att det inte bara är tomt utan även lite skönt att det är mer stillsamt...

Annars lägger vi ner mycket tid på att planera en resa i Japan som vi har planerat till lovet. Och till våra föräldrar... Håll ut, vi jobbar på att göra resplaner för era besök också!

Love!

Inga kommentarer: