12 januari 2008

Tokyo, you got the rythm in you

Nyår firades i Tokyo! Ulrika och Pernilla åkte ner till metropolen och mötte upp en influgen Fredrik Metso som var så snäll och kom som förste besökare till oss här borta. Detta supergäng flängde omkring i Tokyo i nån dag, kollade runt i Yokohama, samt utforskade Omotesando lite närmare med en liten arkitekturkarta som Fredrik fått med sig. På nyårsafton fick vi även tillskott av en australiensare, Andre, som vi träffat i Detroit.

Yokohama

På kvällen sammanstrålade alla (Maja, Jacobo, Jacobos room mates Andres & Abel, Pernilla, Ulrika, Fredrik och Andre) i Shibuya för att först äta middag på en all-you-can-drink restaurang, där man i princip betalar per timme som man sitter och beställer in så mycket att dricka man vill.

Fred, U & P

Under detta drickande tar servisen även in mat i en jämn ström. Denna typ av restauranger är ganska vanliga och uppskattade speciellt av gäng med kollegor som går efter jobbet för att supa sig eller varandra fulla... Eller västerlänningar, som är snåla och tycker att de japanska drinkarna är för svaga, så det är lika bra att dricka fler men betala ett fast pris (denna kväll 3000 yen för drygt två timmar, dvs, ungefär 180 SEK)... Oavsett, trevligt är det!

M, Jacobo & Abel

Efter detta gick vi över gatan till målet för kvällen: en klubb på översta våningen i ett höghus. Där bjöds det på nyårsfest, men inte förrän efter vi stått i kö och nästan missat tolvslaget. Det var packat med folk, mest västerlänningar, men även några japanska tjejer. Fredrik gjorde ett försök där på en 34-årig söt liten japanska, men fick till svar att hon inte kysser på första kvällen. Vi struntade i sista sekund att stanna kvar på klubben för att genom de enorma glasrutorna beskåda den första soluppgången 2008 och begav oss istället hem.

Efter bara några timmars sömn, åkte Ulrika, Pernilla, Fredrik och Andre med Shinkansen upp till Sendai. Nyår firas med familjen i Japan och på nyårsdagen går man till shrines eller tempel för att önska sig lycka det nya året som kommer. Vi fick hjälp av klasskamraten Roma och hans flickvän som tog med oss och visade hur det går till.

Hachiman shrine

Efter det spenderades några lugna dagar i Sendai, bland annat med en utflykt till Matsushima, där Ulrika tidigare varit med Maja, för att beskåda en av de tre vackraste platserna i Japan. En tur upp i den massiva vita staty som står och vakar över Sendai uppe på ett berg blev det också, innan Fredrik åkte tillbaka till Tokyo för att flyga hem till Sverige igen.

Tack Fredrik för ditt besök! Vi saknar dig redan!

Love

Inga kommentarer: