12 januari 2008

endast tomten är vaken

Så, länge sedan vi gjorde en uppdatering här, men nu är det väl på tiden att vi rapporterar om de gånga helgerna. Efter en vecka när vi alla låg hemma och snörvlade, åkte Maja till Tokyo helgen innan jul för att fira med Jacobo och hans familj/släkt. Jacobos föräldrar bor utanför Tokyo och för Maja innebar julen en chans att verkligen vila upp sig. Att hans föräldrar båda jobbar inom medicin är inte det heller fy skam, då det visade sig att Maja hade fått en infektion i bihålorna. Efter en kur med antibiotika och mycket sömn och mat, lyckades Maja iaf friskna till i tid för att njuta av ett Onsen (traditionellt Japanskt kurbad) med Jacobo i några dagar.

På onsen

helig bro

Pernilla och Ulrika drog igång projekt "jul i Sendai" och fixade faktiskt till en riktigt trevlig liten högtid. Mycket tack vare julpaketen hemifrån, som försåg oss med bland annat glöggkryddor som gjorde att julen infann sig rätt så snabbt. I Sendai är det tradition med en ljusfestival, som U och P råkade snubbla på på väg in till stan en kväll. Att gå runt och se japaner i rudolfdräkter och småflickor i tomteluvor som cheerar, bidrog även det till den så hett efterlängtade "julstämningen"



På julafton fixade vi för fullt, satte upp juldekorationer och möblerad om Ulrikas rum för att det skulle kunna alternera som vardagsrum. Man kunde inte trott det innan, men julen kom till International house! Mycket tack vare den julduk som mamma Elin skickat, verkligen en räddning!

Ulrika fixar

Julafton (som i Japan firas med flick-/pojkvän eller vänner) bjöd därefter på en fika med våran vän Daiki, som varit ett år på KTH, på ett trevligt café med live musik.

Ulrika & Daikichan

Efter det skyndades det hem för att starta med matlagningen. Alla ingredienser för köttbullar lyckades införskaffas och tom något som med all rätt förtjänar att kallas prinskorvar fanns i mataffären. Så med detta som en bra grund, plus lite finfin lax, sparris, broccoli, potatis och brunsås, samt en inte så god julskinka, blev julbordet ett faktum. Med nerladdad Kalle Anka och Karl-Bertil Johnsson på datorn, firades en svensk jul i sällskap av Roger (student från Lund).



VI fick även besök av Olle (även han Lund-student) med hans japanska flickvän Asuka. Sällskapet fick prova på en Philadelphatårta, som tillsammans med en enorm mängd godis (inklusive egentillverkad knäck) utgjorde efterrätten. Det bjöds även på underhållning i form av knåp och knep med att göra en liten tomte, vilket (kanske främst tårtan) uppskattades mycket av japanskan i gänget.

Julpyssel

Efter julafton lagt sig, tog Ulrika och Pernilla en vecka av enbart degande och fortsatt ätande nere i Ulrikas rum. Tack tjejerna för Alladdin-asken, den åts upp fortare än vi hann säga annandan...



Love

Inga kommentarer: